tiistai 12. kesäkuuta 2018

Tunkua tontilla

Perustusten teon ensimmäinen päivä takana
Tästä alkoi perustusten teko
Toinen raksaviikko alkoi lähestulkoon samanlaisella rytinällä, mitä ensimmäinenkin. Perustavan auto kaartoi pihaan klo7.30 ja siitä lähti perustusten muottien nostelu. Iltapäivällä muotit olivatkin jo pystyssä ja talon muoto+todellinen koko hahmottuivat. NOIN PIENI! oli lasten (ja meidän vanhempienkin) ensimmäinen reaktio, mutta eiköhän me tuohon taloon jotenkin tulla mahtumaan. Koko ilta sitten hujahtikin meidän KVV/LVI-suunnittelijan/-vastaavan kanssa tontillamme, jolloin kävimme jälleen suunnitelmat kunnolla läpi ja hän tarkasti vielä kertaalleen kaivojen paikat. Mietimme myös mm. ulkovesipisteiden sijainteja ja jopa autokatokseenkin on nyt tulossa autonpesuun tarkoitettu vesipiste, vaikka myönsimme aina vievämmekin auton kauppakeskuksen pesupisteeseen pestäväksi - ehkä ihminen tässäkin suhteessa muuttuu, kun saa oman hanan tätä tarkoitusta varten. On muuten ihailtavaa, kuinka intohimoisesti, innokkaasti ja suurella sydämellä joku voi olla kiinnostunut viemäreistä, lvi-laitteista ja tähän liittyvistä systeemeistä - tällaista ihmisryhmää meidän suunnittelija/vastaavamme edustaa. Lisäksi hän on huippuhyvä kertomaan yksinkertaisella ja kansankielisellä tavalla meille maallikoille koko talon lvi-systeemeistä.


Betonia putkesta muotteihin


 
 
 

Tiistaina oli eräänlainen merkkipaalu myös viranomaisten kanssa, tontillamme nimittäin pidettiin aloituskokous, mihin osallistuivat me rakentajat, vastaava mestari, pääsuunnittelija sekä kaupungin virkamies. Kokous oli lähinnä "läpihuutojuttu", missä asiat käytiin nopeasti läpi pöytäkirjan järjestyksessä. Vastaava mestarimme suoritti samalla myös ensimmäisen virallisen katselmuksen =pohjakatselmuksen. Kaikki oli ok virallista aloitusta varten - hauskaa oli se, että miehelle sanoin matkalla, että varmasti sanomista tulee työvaatteiden käytöstä ja raksa-aidasta ja näin myös kävi. Raksa-aitamme sai hyväksynnän, mutta turvakengät ja kypärät lupasimme hankkia. Raksavaatteiden hankinta ei muutenkaan kuulostanut pöllömmältä, sillä miehellä meni jo kengän läpi yksi naula, onneksi tällä kertaa kuitenkin sattumalta varpaiden välistä. Virallista työmaakylttiä emme ole jostain syystä vielä saaneet, sellaisen tilasimme tänään Kuusamo hirsitaloilta - sen puutteeseen ei onneksi kiinnitetty mitään huomiota!


Betonia ruiskuteltiin kahden auton voimin
Samaan aikaan aloituskokouksen kanssa pikkuruisella määräalallamme hyörivät yhtäaikaisesti sähköasentajat, Perustavan miehet, betoninkuljettajamies sekä paloseinän rakentamisesta vastaava urakoitsija. Sähköasentajat saivat asennettua sähköpääkeskuksen ja Perustavan miehet tehdyksi talon perustukset. Autokatoksen, varaston ja terassin perustukset tehdään erikseen tilanpuutteen johdosta.

Minun yksi mukavimmista puuhista on tällä hetkellä budjetin seuranta, merkkailen mahdollisimman nopeasti exceliimme luvut, kun maksettavia laskuja ilmaantuu - ja niitähän putkahtelee lähes joka päivä. Vielä toistaiseksi budjetissa olemme pysyneet, mutta ylläreitä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti