lauantai 13. toukokuuta 2017

Superihmisen ruuhkavuosiarki

Pikkuruinen tauko tuli kirjoitteluun, sillä yhtäaikaiset ruuhkavuosien arjen toimet yhdistettyinä uuden talon suunnittelu ja rakennuttamisprosessiin veivät yksinkertaisesti ihan kaiket voimat ja ajan... 

Rakennesuunnittelun tarjouksia saimme tarjousten lähettelystä huolimatta VAIN yhden, mikä kertoo varmasti jo aikaisemmin kuvaamasti pientalorakentamisen tilanteesta - noh yksikin (hyvä) riittää, kuten asuntokaupoissa - mitkä muuten saimme hoidettua vanhan asuntomme kanssa, ihana helpotus sekin! Toinen helpotus oli tilapäisen vuokra-asunnon saaminen! Ensin vaikutti siltä, että haluamaltamme alueelta on aika epätoivoista saada kolmiota - kaksiota tai edes yksiötä, mutta sitten SATO yllätti ja pääsimme perjantai-illalla katsomaan tontin lähellä sijaitsevaa kolmiota, mihin SATO:lta tuli vuokrasoppari allekirjoitettavaksi lauantaina aamulla ja KAS, meitä ei sittenkään uhkaa kodittomuus kesän jälkeen, hyvin huojentavaa jälleen tämäkin. 

Olenkohan liiankin pessimistinen, kun olen kokenut jo kaikki nämäkin juonenkäänteet hyvin stressaaviksi ja ajatellut, että asunnon myynti - ja vuokra-asunnon hankintaprosessista tulee pitkä ja kivinen tie ja sitten vaan yhtäkkiä kaikki tapahtuukin niin helposti. Pessimistihän ei pety ja toissapäivänä edesmenneen Manun viisaat sanat sopivat meidänkin elämäntilanteeseen hyvin: 

 ”Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Yleensä se kannattaa siinäkin tapauksessa, ettei siihen edes uskoisi. Sillä usein on käynyt niin, että uhkakuvat alkavat toteutua juuri sen takia, että niihin varaudutaan.”

Ensi viikolla tavoitteena on tarkentaa edelleen kustannuslaskenta pankkiamme varten sekä VIHDOIN saada päätökseen määräalan ostoprosessi eli saada nimet sopimukseen! Tämä sopimus onkin oikeastaan ainoa "avain" jatkon kannalta, sillä moneen hankkeen etenemistä edistävät toimet mm. liitoskohtalausunnon hakeminen edellyttävät tätä olemassa olevaa sopimusta. 

Näiden konkreettisten edistysaskelien myötä muutto uuteen ja muutos perheemme elämässä on enemmän  ruvennut konkreettisesti puhututtamaan myös lapsiamme. Olemme keskustelleet syvällisesti uudesta koululuokasta, fudisseuran vaihdosta tulevalle asuinalueelle, uusista kavereista ja tilapäisasunnon yhteisestä huoneesta sisarusten kesken. Nämä ovat niitä tärkeimpiä asioita, mitkä pienen lapsen elämässä tulevat ensin esille koko hankkeessa - toiselle lapselle koko homman ydin on siinä, että hän on itse itselleen luvannut saada uuteen taloomme omaan huoneeseen kirjoituspöydällisen parvisängyn! Muusta viis, kunhan hänelle tulee SE sänky... Pieniä isoja asioita!

Ihanaa äitienpäivää kaikille - minulla oli Onni saada ihana aamiainen sänkyyn ja lahjaksi mm. alla näkyvä ihmeellisen hieno glitteritatuointi (on hyvin pysyvää sorttia!).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti