perjantai 21. huhtikuuta 2017

Pieni ei kiinnosta!

Kuluneella viikolla oli tarkoituksena saada projektillemme valituksi rakennesuunnittelija, mutta yllätykseksi (ei ehkä viimeinen yllätys tässä projektissa) täytyi todeta, että pieni ei ole kiinnostavaa kenestäkään! Luen hyvinkin tiiviisti Facebookin Uudenmaan raksakimppa-sivustoa, missä eräs kirjoittelija kertoikin vastaavasta omasta ongelmastaan pääkaupunkiseudulla. Eli mistään ei tahdo enää löytää kunnollisia suunnittelijoita tai tekijöitä pientalohankkeisiin, koska raksa-ala on ruvennut viime vuoden aikana vetämään ihan tosissaan eli jättimäisiä hankkeita on paljon alueella ja näissähän  raha liikkuu ihan eri mittakaavassa, mitä pienen ihmisen lilliputtihankkeissa. Noh, jatkamme yrityksiä - katsotaan tarvitseeko laajentaa hakukenttää maakuntiin, mistä ehkä paremmin saattaisi saada tekijän... Toistaiseksi tarjouksia lähti mm. alla oleviin paikkoihin, joita oli raksakimpassa tai eri blogeissa suositeltu:
Pääsiäisen aikaan tapasimme jälleen määräalan myyjiä - he alkavat olla meille pian "kuin perheenjäseniä", sillä määräalan ostoprosessi on nyt kestänyt varmasti ennätykselliset 3,5 vuotta! Eli tasaisin väliajoin olemme käyneet heidän luonaan sopimassa milloin mitäkin asioita - kokoustekniikassa on kyllä ajoittain hiomista, sillä on ollut tapaamisia, jolloin sovittujen asioiden anti on jäänyt hieman laihanpuoleiseksi ja soutaminen+huopaaminen on ollut loputtoman vellovaa... Noh, meidän kannaltamme on pääasia ollut se, että myyjäosapuolen kanssa on hienosti yhteisymmärryksessä voinut sopia jo vaikka mistä asioista ja olemme olleet koko ajan yksimielisiä siitä, että talo tulee tyhjään tontinosaan rakentaa!

Ensimmäinen merkkipaalu on nyt rahanmenomielessä saavutettu, sillä lasku poikkeusluvasta kolahti postiluukusta ja ilmeisesti tähänkin tottuu, että saapuvissa laskuissa on tästä lähtien ihan erilaisia tuhatlukuja, mihin on aikaisemmin tottunut! Tästä laskusta alkoi nyt sitten myös kustannusten seuranta suhteessa budjettiimme - tarkoituksena on saada kaikki mahdolliset kulut ylös, niin saadaan sitten aikanaan tietoomme, paljon tämä lysti sitten kokonaisuudessa tuli kustantamaan.

Koska en ole koskaan aikaisemmin bloggaillut, enkä kuulu teknisiin ihmelapsiin, en edelleenkään harmikseni ole saanut toimimaan näillä sivuilla yläkulmassa näkyviä sivulehtiä. Jatkan tämänkin yrityksiä, olisi kiva saada näytille suunnitelmia, aikataulutuksia ym...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti