perjantai 24. elokuuta 2018

V I H D O I N

No niin, tulihan se sitten vihdoin tämäkin hetki, jolloin voin kirjoittaa talomme pystytyksen ensimmäisestä urakointiviikosta! Pystytysurakoitsijahan ehti tässä jo monen mutkan saattelemana vaihtua, mutta lieneekö tälläkin sitten jokin tarkoituksensa...

Maanantaiaamulla tontille suhautti Vimeran (http://www.vimera.fi) miehet ja siitä se sitten lähti. Kys. yritys oli saanut hyviä suosituksia, joten uskalsimme ottaa heidät hommiin ja onnekas sattuma oli sekin, että heillä oli kahden urakan välissä n. 4vko aikaa, jolloin onnistui olemaan meidän vuoromme. 
:
Ja viikon mittaan rupesi talo kohoamaan. Uskomaton tunne kyllä oli (on) se, kuinka vuosia paperilla olevasta kehkeytyy yhtäkkiä jotain ihka oikeaa ja näkee mittasuhteet. Nyt ensimmäisen viikon saldona on ensimmäisen kerroksen hirsirivit valmiina. Kädet kyynärpäitä myöden ristiin, että totaali sadekausi ei ihan vielä tule, ehkä vain pikkusateita ennen kuin katto on päällä - please!

Viikolla kävin vihdoin myös toisessa keittiöliikkessä pohtimassa keittiön, kylpyhuoneiden, kodinhoitohuoneen ja kaapistojen ihmeellistä maailmaa. Tällä kertaa paikkana oli piskuisen pieni http://www.handyhand.fi, missä suunnittelijan kotona sain viettää iltaa. Oli kyllä mahtavaa, kuinka ammattilaisella on uutta, toisenlaista, tarpeellista ja raikasta ajattelukykyä sellaiseen, missä itse on totaali jämähtänyt johonkin tiettyyn. Nyt tutkailemme tämän yrityksen tarjouksen huolella läpi ja teemme vihdoin päätöksiä näiden asioiden suhteen.

Viikonlopun ohjelmistoon kuuluu homesuojauksen levitys. Pystytysurakoitsija suositteli täysin luonnonmukaista biocompia ja sitä sitten myös hankittiin. Varsinaisesta maalausajankohdasta täytyy vielä kuunnella viisaampien ohjeita eli milloin olisi oikea aika - tähän asiaan, kun tuntuu olevan niin kovin monta eri mielipidettä!

Seuraavana meidän tekemislistalta löytyvät ainakin seuraavat asiat:

  • Hanki vesi-ja viemäriliittymien urakoitsija ja sovi aikataulutus liittymiin
  • Hanki portaat, ranskalaisten parvekkeiden kaiteet, sauna/lauteet, valitse lattiat, kaakelit, katto-ja seinämateriaalit ym.ym.
  • Sovi lvi-ja sähköurakoinnin aikataulutus
  • .... mitä vielä?!

Wuhuu! Ehkä meille sittenkin kuitenkin  tulee talo!!!!

P.s. tämä koko pitäjää ravisuttava nähtävyys vaatisi varmasti kohta sen, että voisi ruveta keräämään pääsylipputuloja - on tämä talomme sen verran mielenkiintoa herättävä ihmetys asia seudullamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti