keskiviikko 29. elokuuta 2018

Hirsi hirreltä ylöspäin

Ikkuna/oviaukotukset näkyvät jo selkeinä - ompas meillä iso talo tulossa!

Talon pystytyksen aloituksesta on nyt 1,5 vko aikaa kulunut ja hienosti homma on edennyt! Olen ihan kateellinen tuollaisille käsityöammattilaisille, joiden työn jälki näkyy konkreettisesti jokaisen päivän jälkeen - niin siitä pulikka pulikalta tulee valmiimpaa ja hienompaa. Tietotyöläisenä saa itse aina lähinnä arvailla, mitä on mukamas minäkin työpäivänä saanut aikaiseksi, mutta näillä herroilla työn jäljen näkee kauas. Tämän viikon loppuun mennessä on määrä olla hirsiseinien kokoominen valmis ja ensi viikolla lienee katon vuoro. Sitten voi edes vähän hengähtää, että voi tulla vaikka millaiset myrskysateet, niin ompahan talo edes jotenkin kasassa.

Ikkunat ja ovet tulevat myös monen lykkäyskerran jälkeen ensi viikolla ja nyt ne onneksi jo mahtuvat tulemaankin. Ranskalaisten parvekkeiden (2kpl) ja teknisen tilan ovet jo saapuivatkin, mutta ne onneksi eivät olleet niin tilaavieviä. Tilanpuutetta kokoomisporukkakin on valitellut vähän väliä, että homma on sen johdosta hieman hitaanpuoleista, mutta selvitty on!


Biocompia pintaan!
Tuossa taannoin pääsimme itsekin pukemaan päällemme Kuusamolta saadut työliivit ja ainakin hetken näytimme aidoilta talonrakentajilta. Teemme itse hyvin minimaalisia pikkuriikkisia apuhommia, mistä yksi on homesuojan levitys. Olen netistä lukenut vuosien varrella hirvittävän määrän vinkkejä siitä, millä/milloin hirret suojataan tai maalataan, mutta lopuksi kuuntelimme ja uskoimme eniten meidän pystytysurakoitsijaa, joka kehotti laittamaan täysin luonnonmukaista Biocomp-homesuojaa. Sitä sitten hankin lähimmästä rautakaupasta ja ei muuta kuin suihkuttelemaan ja sutimaan! Homma oli kyllä varsin helppoa, vaikkakin hieman piti olla tarkkana, ettei jää raitoja uuteen upeaan vaaleaan hirsipintaan. Aine ei onneksi haissut miltään, mutta totaali liioitteluna pitämäni suojalasit olivat kuitenkin tarpeen, kun pumpusta ainetta hieman suihkusi ympäriinsä. Varsinaiseen maalaamiseen ja sen ajankohtaan pitää jälleen kysellä asiantuntevia vinkkejä. Maaliksi valikoitunee Virtasen 4öljyn maali...

Tuleviksi päiviksi/viikoiksi mies teki massiivisen tehtävälistan, mikä hieman kuristi kurkkua ja jälleen konkreettisesti näki, mitä kaikkea tulee jaksaa ja pystyä tehdä, mutta palanen kerrallaan mennään eteenpäin, kuten tähänkin mennessä...

Se on muuten hauskaa, että eri työvaiheissa talomme näyttää ihan eri kokoiselta! On ollut aikoja, jolloin miettii "voi, kuinka pieni" ja nyt pystytyksen tullessa valmiiksi talo näyttää ihan jättimäiseltä. Hassua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti