torstai 13. huhtikuuta 2017

Rakastuin mä exceliin ja hirsipuista unelmahöttöä

Tiedättekö sen tunteen, kun etsii, etsii ja etsii netistä jotain, mitä ei oikein löydä ja sitten yhtäkkiä ajautuu sille sivulle, mistä löytyy SE täydellinen tieto omia tarpeita ajatellen?! Noh, minullepas kävi näin eli olen jo jonkin aikaa etsinyt raksaprojektiimme soveltuvaa projektinhallintaohjelmaa, minkä kautta voisi (yksinkertaisesti) seurata budjettia, rakentamisen aikataulua, mukana olevia toimijoita/heidän toimintaa jne. toimintoja. Olin jo ajatellut, että sellainen pitää vain itse luoda, kunnes ajauduin raksablogeja kahlatessani jonkun IHANAN rakentajan blogiin, missä hän oli jakanut ilmeisesti itse tekemänsä excel-taulukointinsa, missä oli juuri nämä kyseiset sisällöt!!! Tallensin heti taulukon meille ja ryhdyin vaihtamaan meidän projektin lukuja siihen todeten, että taulukon laskukaavatkin pysyvät toiminnassa, mikä oli iloinen ylläri. Yhden illan tällä viikolla sitten naputtelin lukuja niin intohimoisesti, että ajan ja paikan taju hävisivät - kaikki minut tuntevat tietävät sen, että epämatemaattisempaa ihmistä saa hakea tästä maasta, joten tähän viitaten  voin todeta, että kyllä tämä talonrakentaminen on ihmistä kehittävää puuhaa! Nyt on sitten mahdollista seurailla kuluja suhteessa budjettiin, saada tietoja raksamme eri asioiden pinta-aloista, materiaalimääristä sekä seurata koko projektin etenemistä...

Tämän viikon aikana olimme myös yhteydessä useampaan hirsitalotoimittajaan, saadaksemme vertailulukuja siihen, että mahtaisiko budjetti joustaa sittenkin hirsirakenteisiin. Hirsi materiaalina on ruvennut kovasti kiinnostamaan, kun tavoitteenamme on saada terve ja hyvinvoiva koti, missä on hyvä hengittää. Hirsitoimittajia etsiessä eksyin jälleen vaikka mihin sivustoille, yksi mielenkiintoisimmista oli muovitonta taloa mainostava yritys (http://kerohirsitalot.fi/). Muovittomuus (näinä hometalojen kultakaudella) kuulosti varsin mielenkiintoiselta ja seinärakennekin näytti jännältä (sivustolla on  videonpätkä, missä esitellään tätä seinärakennetta). Tarjousta kys. yrityksestä ei ole vielä tullut, joten hintatiedoista ei ole mitään tietoa, mutta nähtäväksi jää... Muuten sitten monista yrityksestä tuli ihan ok tarjouksia, nyt olemme saaneet tarjoukset Kontiolta  (http://www.kontio.fi/) ja Finnlamellilta (http://www.finnlamelli.fi/). Tarjouksia lukiessa törmäsin jälleen itseään suuresti huvittavaan asiaan eli hirsirakentamisen unelmahöttöön. Vai mitä olette mieltä mm. näistä lauseista:

Tästä alkaa tarina, joka kestää  aikaa ja elää yli sukupolvien.
Massiivinen sydänpuinen lamellihirsi on luonnollinen ja
turvallinen valinta talosi seinämateriaaliksi.
Hirren sydänpuoli käännetään aina säätä vasten ja se lämmittää ja
viilentää vuodenaikojen rytmissä – se elää ja hengittää samaa ilmaa kanssasi.

Emme ole kuitenkaan vieläkään päättäneet, että onko runkomateriaalina tavanomainen  puu (pre cut) vai jonkin muu...

Suunnitelmamme, aikataulu sekä yhteistyökumppanit ovat tulossa näille sivuille omille lehdilleen, heti kun ehdin syventymään (ja opettelemaan) näiden tekemistä.

Pääsiäisen ajan vapaat ovat tietenkin kuin lottovoitto rakennushankkeen suunnittelijalle, sillä puuhaa (mielekästä) riittää, unohtamatta tietenkään nykyisen kotimme myyntikuntoon laittamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti