maanantai 3. syyskuuta 2018

Hirsissä on eroja

Posipalkisto on jo osittain paikoillaan
Tällaista blogikirjoitusta olisi vuosi sitten ollut antoisaa ja tarpeellisia lukea, sillä kehun nyt estoitta (ilman mitään korvausta!) meidän materiaalitoimittajamme Kuusamo hirsitalojen ylivoimaa! Meillä ei vuosi sitten ollut hajuakaan, että eri materiaalitoimittajilla voisi olla isojakin eroja hirsien laadussa, mutta tässä mielessä ihan tuurilla valitsimme sellaisen toimittajan, minkä hirret ovat todella hyvälaatuisia ja sahausjalki on myös ensi luokkaista. Pystytysurakoitsijamme on pystyttänyt monen eri toimittajan materiaaleista hirsitaloja, muttei kuulemma koskaan näin hyvästä puusta. Myös maallikon silmiin hirsi näyttää hienolta ja laadukkaalta, mutta sehän ei vielä mitään kerro. 

Ensimmäinen katsaus taloomme, millä on kohta jo katto!
 Tänään työt jatkuivat kattotuolien laittamisella ja jälleen työpäivän aikana olivat Vimeran pojat saaneet paljon aikaan. Tällä viikolla saadaan katto luultavasti tehdyksi, jolloin pikkuhiljaa jo sisähommia tekevät lvi- ja sähköurakoitsijat pääsevät aloittamaan oman urakkansa. Ensin lvi-vetoja, sitten styroksit, sähköjen urakointia ja lattialämmityksen asennus ennen lattiavaluja. Pikkuhiljaa siis tämänkin epämääräisen työvaiheen vaiheet rupeavat valkenemaan minulle.

Pikkuriikkinen ikuisesta tilanpuutoksesta kärsivä tonttimmekin alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään muita materiaaleja varten eli taidamme tässäkin suhteessa nyt selvitä. Ikkunoita odottelemme nyt ihan tosissaan , on jälleen ihmeellistä nähdä täysin uusi vaihe eli se, miltä talomme tulee ikkunallisena näyttämään?! Pitäisi vissiin seuraavaksi tilata wc, mille ehkä jopa löytyy paikkakin. Jätelavan yritämme jättää kokonaan tilaamatta ja jatkaa sorttiasemareissuja, nyt pystytysvaiheessa roskaa on tullut noin neljä jätesäkillistä, joten onneksi jätimme jätelavan tilaamatta jo aikaisemmin....

Tähän kauneuteen ei heti kyllästy

Talolla käydessämme tekee edelleen mieli istua kököttää talon keskellä ja nauttia puun kauneudesta - en usko, että ihan heti tuohon kauneuteen kyllästyisi!

Wc:n (Pasi Kuikka) lisäksi tilaukseen tulee laittaa pian kattoturvatuotteiden asennus (Sadex), lattiavalun teko (bekason) ja monta, monta muuta osatekijää....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti