torstai 27. syyskuuta 2018

Suunnitelmat nähtävillä

Vihdoin sain aikaiseksi laitettua "suunnitelmat" sivulehdelle talomme pohjapiirustukset ja julkisivut.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut hieman haasteellisen muotoinen tontti yhdistettynä maksimaalisten neliöiden aikaansaamiseen. Yhteenlasketusti neliöitä tulee olemaan 170m2. Pohjan olemme alusta asti itse suunnitelleet, eikä rakentuva talo ole minkään olemassaolevan talon muokattu versio. Tämä on ilmeisesti todella yleistä, että talotoimittajat muokkaavat heidän omiin versioihin ihmisten "itse suunnittelemat" pohjat, tätä meillekin yhdessä isoimmista valmistalotoimittajista ehdotettiin, mistä olimme kyllä varsin pöyristyneitä!

Tämä rakentuva versio on jo kolmas talopohjaversio - näin jälkikäteen kaikki nämä suunnitteluvuodet tulivat kyllä tarpeen, ensimmäiset versiot olisivat olleet kustannustehottomampia ja ehkä myös osittain huonompiakin. Nyt oleva versio on ehkä järkevin, käyttökelpoisin ja ehdottomasti hukkaneliöttömin.

Minulle tärkeintä talossa oli avoin keittiö sekä kunnolliset suihku, sauna ja kodinhoitotilat (ja siellä oleva ranskalainen parveke). Miehelle tärkeintä kaikesta oli alakerrassa oleva musahuone, mikä saattaa toimittaa tulevaisuudessa myös vieras- ja työhuoneen virkaa. Alkuun huipputärkeä pääperiaate olivat läpi talon leikkaavat suorat portaat, mutta mieli matkan varrella muuttui, jolloin U-portaiden avulla saimme koko pohjasta järkevämmän - tämä ajatus poiki yhden epäonnistuneen pääsuunnittelijakokelaan tapaamisen pohjalta - epäonnisilla jutuillakin on siis tarkoituksensa!

Talo ei edusta massiivista luksusta, mutta kaikki meidän perheen tarpeille siihen saadaan tehdyksi. Aika näyttää, mitä olisi kannattunut ajatella toisin...
Onni löytyy täältä🌈

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti