lauantai 3. marraskuuta 2018

Teollisuushalli vai hirsimökki?

Välipohja näyttää enemmän teollisuushallilta kuin yksinkertaisilta LVI/IV-ratkaisuilta
Kyllä etenee! Alkaa pian jo hirvittää tämä vauhti, että kohtahan IHAN OIKEASTI tulee olla mietittynä lattiat, portaat, keittiö, kaapistot ym. ym. Huikea vauhti ollut Vimeralaisilla päällä - tällä viikolla valmistuivat ulkopuolen viimeistelytyöt (räystäät, smyygit, vuorilaudat, hyönteisverkot, ikkunoiden tilkitseminen) sekä sisäpuolelle ilmestyi tuulensuojalevyt ja villapuhalluksia varten höyrysulkupaperit. Samaan aikaan sähkärimme Vesa kumppaneineen kävi aloittamassa sähköasennuksia lähinnä ulkoseiniin. Myös putkarimme jatkoi edelleen iv-asennuksia ja kohtalaisen sydäntälämmittävää oli muilta ammattilaisilta kuulla, että kuulemma putkarin työn jälki on hienointa ikinä! 
Vallox pääsi paikallensa - opastuksen saimme raksamessuilla

Viime viikonloppuna kävimme Vantaan raksamessuilla ja olipas kerrankin hyvät ja tarpeelliset messut! Kävimme tapaamassa Kuusamon edustajia, joiden kanssa oli kyllä hauskaa vaihtaa kuulumisia tästä hankkeestamme. Messuilla oli tullut runsaasti kyselyjä ahtaalle ja kapealle kaupunkitontille rakennettavasta hirsitalosta, mistä meidän talomme tietenkin on hyvä referenssi. Tähän liittyen hieman rupesimmekin hahmottelemaan mahdollisesti keväällä järjestettävää talonäyttelyä  - mikäpäs siinä, olemmehan  hyvin ylpeitä talostamme ja pidämme itse sitä niin hienona!

Kaninkarvaa vai jotain muuta? Ehkä jotain muuta, tätä tulee putkien ympärille
Raksamessuilla kävimme juttelemassa myös muutamien porrasyrityksen kanssa, lisäksi saimme Valloxin edustajalta yksityiskohtaisen perehdytyksen IV-laitteen käyttöön ja huoltoon. Kuten Habitaressakin, aikaa kului näilläkin messuilla Suomen luonnonmaalien edustajien kanssa keskustelessa hirsimaalauksen saloista. Hyvinkin selvää alkaa olla se, että sisäpuolen seinät tullaan käsittelemään vähintäänkin kys. yrityksestä saadulla Tremaxilla, millä saa hyvinkin pysyvästi hirren vaalennettua sen alkuperäiseen vaaleuteensa. Osan seinistä tulemme varmasti käsittelemään myös jollain vahalla tms. valkoiseen taittavalla pinnoitteella. Ulkoseinät näillä näkymin saavat pintaansa Virtasen 4 öljyn maalin, missä ei ole muovia, mutta on vahvasti pysyvä (+ ei vaadi monia maalauskertoja). Ulkomaalauksen ajankohta on vielä arvoitus - edellä mainitsemaani maalia voi kyllä maalata koko vuoden, vain lähinnä siitepölykausi on ilmeisesti pois laskuista.
Ulkoseinän vuorilaudat ja sähkövalmiudet ulkovaloihin ja sähköiseen markiisiin
Raksamessuilla tapasimme myös erään markiisifirman edustajan. Jälleen tämänkin keskustelun aikana saimme kuulla olevamme kummajaisia pientaloraksaajien maailmassa. KUKAAN ei nimittäin kuulemma ikinä varaudu sähköisen markiisin tulemiseen rakentamisvaiheessa, vaan on enemmän sääntö kuin poikkeus, että se asennetaan vaivalloisesti ja huomattavan paljon kalliimmin sitten joskus. Noh, me vaan nyt satumme olemaan tällaisia ja kuluneiden viiden vuoden aikana on jo ehtinyt miettiä yhtä sun toista, mitä tässä hankkeessa tulee huomioida. Eli kokoavasti voimme olla jälleen  itseemme tyytyväisiä ja todeta, että kyllä kaikki suunnitteluun käytetyt vuodet ovatkin nyt sitten kannattaneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti