lauantai 27. lokakuuta 2018

Raksajengin kokoonpanon vaihdos

Raksajengimme uusi vahvistus
Kuluneella viikolla taas sattui ja tapahtui! Viikko alkoi sillä, että annoimme suomeksi sanottuna potkut timpurillemme ja päätimme jatkaa tiiviimpää yhteistyötä Vimeran kanssa, minkä tehtäväksi tuli tehdä talo valmiiksi! Timpurin potkujen syitä oli monia, ehkä pääsyy oli kuitenkin luottamuksen menetys, mikä tapahtui jo ensimmäisen laskun mennessä täysin pieleen. Mutta tästäkin nyt sitten selvisimme Vimeran pelastaessa ja nyt on jälleen luottavainen mieli sen suhteen, että ehkä tämä taas tästä.
Raksaportaat saivat kaiteet (hieman tikkuiset, mutta kuitenkin)
Viikolla oli myös rakennekatselmus, mikä meni käytännössä heittämällä läpi - talomme sai kehuja, ainoastaan raksaportaiden kaiteiden puutteesta tuli pyyhkeitä, mutta tämäkin hoitui heti kuntoon eli kaiteet olivat paikoillaan jo samana päivänä.
Ensimmäiset vauvanaskeleet yläkerrassa

Putkea jokalähtöön
Tällä viikolla putkarimme jatkoi jälleen omaa urakkaansa ja kyllä on ihan mahdoton määrä tulossa putkia katon ja seinien sisään! Tämä tuntuu ihmeelliseltä, kun meidän taloomme ei ole tulossa mitään ihmeellistä tekniikkaa, eikä yhtään erikoista talotekniikkaa, mutta viisaammat ovat suunnitelleet, että jokainen putki ja rööri on perusteltu.

Lattiamallailut jatkuu
Kuluneella viikolla myös lattiapohdinnat jatkuivat. Päänvaivaa aiheuttaneet eteisen, keittiön ja alakerran varastojen lattiat saivat selvyyttä rakennekatselmuksen aikana, jolloin vastaava mestarimme tokaisi betonivalustamme "tuohan on valmista lattiapintaa, lakka vaan päälle!" Tämä lause toimi ratkaisuna sille, ettemme joutuisi sittenkään käyttämään muovilattioita (mitä en puutaloon millään haluaisi), vaan päällystäisimme tämän hienon "valmiin" lattiavalun ja siten saisimme helposti (ja ehkä halvemminkin) lattiapinnan aikaiseksi. Kävimme hankkimassa jo yhden paketin Timberwisen Nordic lehtikuusiparkettia, tämän löysin eräältä nettikirppikseltä. Saimme käydä ihastelemassa tätä lattiaa myyjäperheen luona, missä lattian näki oikeasti isolla pinnalla. Lattia muistutti ilahduttavalla tavalla jo pitkään haaveilemaani lankkulattiaa, vaikka olikin puunvärinen, mikä ei kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaan. Lattia kuitenkin näytti niin kauniilta ja loi kotoisan tunnelman, että voipi olla että alakertamme lattia saa tällaisen päällysteen...
Kylpyhuoneen altaan ja wc-pöntön paikat
Viikon aikana tein myös intensiivistä raksaimurivertailua päätyen hankkimaan Bauhausista kuvassa olleen Kärcherin imurin hintaan 219€, mihin sai vielä paketillisen pölypusseja. Käyttöön imuri tuli välittömästi, sillä roskaa ja sahanpurua alkoi olla jo aika kiitettävät määrät.

Myös porraspohdinnat jatkuivat tällä viikolla. Tarjouksia saimme kuudesta yrityksestä. Tähtiporras osoittautui tällähetkellä ehkä parhaimmaksi, mutta tänään menemme vielä Vantaan raksamessuille, missä tavoitteenamme on jututtaa porrastoimittajia ja tiedustella mahdollisia messualennuksia. Etenimme myös ranskalaisten parvekkeiden kaiteiden hankinnan kanssa. Parhaimman tarjouksen tällä hetkellä on antanut Suomen lasitehdas, mutta päätöstä emme vielä tämän(kään) suhteen ole tehneet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti