lauantai 1. joulukuuta 2018

Rillit huurussa

Ensimmäistä kertaa rillit huurtuivat, kun astui taloon sisälle 
Mökkiin saatiin kuin saatiinkin lämpöä tulemaan ihan siinä määrin, että nyt tulee ihan lämmin, kun imuroi tai touhuaa sisällä - ihmeellinen tunne tämänkin! Tähän mennessä talomme on muistuttanut sisältä jääkaappia, mihin hirsiseinät ovat varanneet kylmyyttä eli sisällä on ollut jo pitkään kylmempi kuin ulkona, hrrrr... Tästä ilahduttavasta asiasta olivat ikihyvillään myös timpurimme ja sähkömiehet, joilla mm. koneiden akut hyytyivät kylmyydessä.


tuskaisten hetkien jälkeen kuoppa on asfaltoitu
Liittymätyöt tosiaan VIHDOIN saatiin päätökseen - kyllä oli hommaa! Tuleville rakantajille varoituksen sanana sanottakoon, että kyllä otti koville ja oli niin paljon suuritöisempi urakka, mitä ei koskaan olisi ymmärtänytkään. Maatyöurakoitsija jatkoi 12h päivien tekoa, kunnes eilen saatiin aamulla täpärästi pinnat asfaltointikuntoon. Vielä jäi pihamme puolelle ylimääräisiä kasoja, joilla on tarkoitus sitten tehdä etupihan/parkkikatoksen täytöt. Saatiin siis tämän urakan myötä "ilmaista" täyttömaata, ettei tarvitse sitä nyt lähteä ostamaan erikseen. Etupihamme on jäänyt varsinaisia täyttöjä tehdessä tahallaan täyttämättä juuri näiden liittymien johdosta, mutta myös sen vuoksi, että etupihalle tulevan parkkikatoksen perustukset ovat vielä vaiheessa. Etupihamme myös halkaisee naapuriin menevät kaukolämpöputket, mitkä nekin on nyt sitten tässä urakassa kaivettu kunnolla esiin, tarkastettu arvovaltaisen Helenin edustajan toimesta ja nekin on nyt sitten lupa peitellä maan uumeniin.  

Urakasta jäi jäljelle myös jättikiviä, mitä on nyt aikomus sijoittaa tontille lähinnä siihen kulmaan, missä tiet risteävät - nähtäväksi jää, miten kivet sijoitetaan ja miltä se sitten näyttää.


Kaukolämpöputketkin ovat nyt peitelty maan sisään ja millintarkkaa työtä se tuntui olevankin

Näkymä eteisestä olkkariin 
Sisällä on ollut kuluneella viikolla kova vauhti päällä. Vimeren miehet kipsilevyttivät yläkerran, mihin ensi viikon alussa putkarit tulevat kovertamaan vesikiertoisen lattialämmityksen putket. Samaan aikaan timpurit jatkoivat myös väliseinien kimpussa, aloittaen myös niiden levyttämisen. Viikon aikana muutimme mieltämme väliseinien eristeestä, päätyen siihen, että vaihdamme lasivillan Ekovillaksi. Näin voi rauhallisin mielin nukkua yönsä, ettei ole pelkoa lasivillan purkautumisesta huoneilmaan. Sähkärimme jatkoi myös kaapelointia, joten johtoviidakko jatkaa kasvamistaan. Väliseinien jälkeen päästään kattojen levytykseen ja mistäs sitten... 

Ensi viikolla pääsemme tapaamaan porrastoimittajaa (http://www.tahtiporras.fi/), ranskalaisten parvekkeiden kaiteiden toimittajaa (https://www.lasitehdas.com/) ja ehkäpä myös keittiötoimittajaa. Tilausajat tuntuvat olevan niin pitkiä, että nyt sitten alkaa olemaan jopa viimeisiä hetkiä näiden tilauksille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti