tiistai 15. tammikuuta 2019

Kosteutta, tiiveyttä, lämpöä ja valoa

Kylpyhuonetilojen kaadot kuntoon



Taas ollaan lähempänä maalia! Eli asianosaisen sairastelusta huolimatta homma etenee jokaisella rintamalla. Kylppäritilat saivat yllä olevan kuvan mukaisesti kaadot, saunat seinät saivat foliopaperinsa ja täytteet, suihkuhuoneen ulkoseinä levytettiin, myös maalauksia ja tasoituksia edelleen jatkettiin. Suihkuhuoneen ulkoseinä oli alkuun määrä jättää hirsiseinäksi, mutta kun katsoin lasten kattoon asti yltäneitä vesileikkejä nykyisellä saunavuorollamme, ymmärsin että urakoitsijan suosittelema täysin levytetty ja laatoitettu suihkuhuone olisi käytännöllisempi meidän perheelle. Pian alkaa vesieristeiden tekeminen ja kohtahan ne laatatkin ovat jo järkevä hommta paikalle... Laattavalinnat menivät extempore lennossa uusiksi, sillä ABL:n tarjous jo valituista laatoista oli sen verran hurjan hintainen, että täytyy myöntää piheyden iskeneen ja K-rauta laatat rupesivatkin näyttämään hienoilta. Hyvä niilläkin tulee! 


Saunan paneelien metsästys on vielä vaiheessa - tähän mennessä ulkoseinien mukaisen hirsipaneelin saaminen on edellyttänyt noin 10 puhelua - tuloksetta! Starkki väittää, ettei tarvitsemaamme paneelia ole olemassakaan ja Kuusamo hirsitalojen edustaja tietää, että he tilaavat aina kys. tuotteet nimenomaa Starkilta.... Ota nyt tästä sitten selvää! Tarkoituksena on siis se, että saunan kaksi seinää ovat ulkoseinää vasten ja jäävät hirrelle, ja kaksi sisäseinää paneloidaan saman profiilin omaavalla hirsipaneelilla. Ai niin - kiukaaksi on nyt pitkän tutkiskelun jälkeen valikoitumassa Kota Saana kiuas!

Alakerran pikkuvessa saa kenties tällaisen allaskaapin

Allaskalusteita, kodinhoitohuoneen kaapistoja ja makuuhuoneen kaapistoja olemme viimepäivinä myös kovasti pähkäilleet. Alakertaan tulee kuvanmukainen kapea 800 leveä allaskaappi ahtaan tilan johdosta, yläkertaan sen sijaan 1200 leveä massiivisempi allaskaappi. Peilikaappeja ei tule lainkaan, mutta yläkertaan tulee erillinen, hyvin kapea seinään kiinnitettävä pystykaappi ns. peilikaappitavaraa varten. Kodinhoitohuoneen kaapistoissa luotamme Ikeaan, minkä valikoimista saimme koottua mielestäni hyvän kokonaisuuden. Toiselle puolelle "käytävää" tulee siivouskomero, pesutorni sekä likavaatekorikaappi. Toiselle puolelle yläkaapit esim. pyyhkeille, taso ja alakaapit mankelille sekä puhtaiden pyykkien koreille. Mankeli on minulle hurjan tärkeä ja siksi sille on nyt sitten varattu ihan oma kaappi, mistä se on helppo nostaa tasolle. Yksi osa alakaapistoa on vetolaatikoita, mihin tulee piiiitkään haaveilemani vetolaatikosta esillevedettävä silityslauta. Tasoksi valikoitui saarni-puuta oleva taso - se tuntui olevan sopivin, kun muovinen laminaatti ei vieläkään iske minuun... Myös parketithan tulee olemaan saarnia, joten siinäkin mielessä jotain samaa linjaa siis noudatamme.


Makuuhuoneen vaatekaapistosta tulee nykyhetkeen verrattuna hulppea! Tilaa on 1000+1000+50cm kaapeille ja sinne vihdoin saa vaatteet siten, etteivät ole rypyssä ja yhdessä mytyssä kapeiden hyllyjen perukoilla. Haaveeni on pitkään ollut sellainen vaatekaappi, mihin saa silitettyä valmiiksi henkareihin paidat tangolle ja tosiaan näin pystyy myös kerralla näkemään, mitä vaatteita sitä omistaakaan... viimeiset 1,5 vuotta olen kaivellut mytyistä 50cm kapeasta kaapista rypyssä olevia vaatteita ja myös noin puolet vaatteistani on jatkuvasti kadoksissa.


Kosteutta ilmassa
Lämmöt saatiin vihdoin päälle eli lattialämmitys käyntiin! Nyt kyllä lämpöä piisaa, ihan siinä määrin että talolla touhutessa nopeasti tulee todella hiki. Lämpöjen myötä ja maalausurakan alkaessa myös kosteutta alkoi muodostumaan, mikä tiivistyi ikkunoihin. Heti oli selvää se, että tälle pitää tehdä nopeasti jotain, jotta ikkunanpokat eivät rupee hilseilemään. Laitoin ilmoituksen Raksakimppaan kiinnostuksestamme vuokrata kosteudenpoistaja ja homma toimi!!! Huomenna saamme hakea vuokralle tällaisen masiinan, niin johan kosteus saadaan kuriin.


Tiiveysmittauksen tilaamisen ajankohta tuli myös ajankohtaiseksi - noh ei muuta kuin soitto lähiseudun firmaan ja sieltähän saimme ajan jo seuraavalle päivälle. Rivakkaa on, kun vaan pistää hihat heilumaan.
 



Keittiön kanssa olemme kyllä megajahkailleet, mutta josko se nyt vihdoin olisi paketissa. Viime hetken muutoksina olivat seinälle tulevien kaappien ovien väri sekä upotetun mikron hankkiminen. Myös tasoon tulevien pistorasioiden paikkaa täytyi miettiä moneen eri otteeseen. Keittiön kasaus on määrä alkaa 18.2. JÄNNÄÄ!


Olisikohan se nyt vihdoin päätetty?!




Hyvähän se tästäkin tulee, kun puu saa rinnalleen kauniin valkoista pintaa!



Lattiatoimitus saapuu tällä viikolla keittiön laattojen ja varastojen laminaattien osalta, koko muun asunnon parketit tulevat myöhemmin. Hauskaa on kyllä sitten nähdä laatat paikoillaan - ovatkohan sitä, miten ne ajattelin niiden olevan...?



"Loputonta ja helvetillistä hommaa" - nämä ovat olleet niin pitkään omat ajatukseni tästä kaikesta! Nyt kun kuitenkin jälleen kirjasi tehtyjä tekemisiä tähän kirjoitukseen, niin jälleen konkreettisesti ymmärsi sen, kuinka mahdottoman paljon onkaan jälleen saatu aikaiseksi! Kyllä se siis jälleen tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti