torstai 3. tammikuuta 2019

Tulkoon wappu!

En ole koskaan ollut kummoinenkaan vappuihminen, mutta tänä vuonna tuokin juhla saa uudenlaisen merkityksen, sillä siitä tuli yhtäkkiä meidän muuton deadline! Tähän mennessä olemme lykänneet ajatusta siitä, että talon valmistumiselle tulisi tietty päivä, jolloin tulee olemaan valmista, mutta nyt sellainen yhteistuumin urakoitsijan kanssa asetettiin ja tuntuupa hienolta/konkreettiselta! Kuusamo hirsitalojen kanssa sovimme tänään, että heidän johdolla talossamme on yleisönäyttö 13.4., minkä jälkeen on vielä hyvää aikaa muuttaa. Näytöstä on ilmeisesti tulossa "ilmoittaudu ennakkoon"-tapahtuma, sillä kiinnostusta tuntuu kapearunkoiseen kaupunkihirsipientaloon olevan. Näyttöön saattaa tulla mukaan myös muita yhteistyökumppaneita mm. Noblessa-keittiöiden edustaja.


Levytetty katto odottaa tasoitusta ja maalausta
Muuten aika on sujahtanut jälleen hurjaa vauhtia - juhlapyhien aikana lepäilyyn ei juurikaan päässyt kyllästymään, sillä aloitimme väliseinien tasoitus- ja hiontaurakan, mikä jatkuu edelleen... Sovimme urakoitsijamme kanssa, että teemme (tai ainakin yritämme tehdä) itse seinät, mutta katto jääköön heille. Kolminkertaiset kulut liittymätöistä pisti (pakotti) lopulta siis meidätkin hommiin! Toisaalta on ihan mukavaakin kuunnella erilaisia podcast-ohjelmia kuulokkeilla ja "aivottomana" tasoitella sekä hioa seiniä. Toki tätä täysin "vapaa-ajatonta" elämää ei kyllä pitkään pystyisi tekemään, niin tuntuu voimat olevan kortilla jo nytkin. En kyllä ymmärrä, miten kukaan työssäkäyvä, kaikkia lajeja harrastavien pikkulasten äiti tai isä pystyy kaikki illat/viikonloput ja lomat tekemään näitä raksahommia pidemmän aikaa- ehkä me olemme niin pullamössöjä, että meille riittävät nämä muutamat viikot! Toki olemmehan koko ajan tehneet raksahommien sijaan illat, lomat ja viikonloput moninaisia suunnittelu-, koordinointi- ja projektinjohtotehtäviä sekä myös valiten ja tarjouskilpailuttaen kaikkea mahdollista.

valmista seinää pohjamaalattavaksi tulee vähitellen
Tänään talollamme kävi Noblessa-keittiöiden myyjä mittaamassa tarkemmat keittiön mitat. Se tullaan toimittamaan helmikuun puolessa välissä, sitä ennen seinät ja lattia ovat jo ainakin keittiön osalta kunnossa/valmiina asennusta varten. Muuten urakointi jatkuu timpurien viettämän joululoman jälkeen kph ja wc tilojen vesieristyksellä ja laatoituksella. Myös saunan seinät saavat eristeet ja paneelit, lauteet tullaan asentamaan laudetoimittajan osalta. Samaan aikaan alkaa myös kattojen tasoitus- ja maalaustyöt, lattioiden asennus, sisääntulokatoksen urakointi.

porrasaukko odottaa portaita
Porrasyrityksessä (http://www.tahtiporras.fi/) kävimme jo sopimassa yksityiskohtia porrastoimituksesta, joskin luonnollisesti porrastoimitukseenkin tuli isoja mutkia matkaan (kuinkas muutenkaan!). Juuri nimittäin meidän alueellamme rakennusvalvonnan tarkastaja on vastikään samalle alueelle rakentaneilta vaatinut extra-lujuuslaskelmia, eivätkä porrasfirman omat laskelmat ole riittäneet. Tätä asiaa tässä nyt olemme jälleen kovasti selvitelleet, että miten saamme porrasfirman suunnitelmat ja lujuuslaskelmat riittämään tarkastajallemme, eikä meidän tarvitsisi teettää erikseen luultavasti jälleen tuhansia maksavia ylimääräisiä laskelmia. PUUH! Luulin, että keskustelemme tässä porrastapaamisessa vain materiaaleista, mutta se olikin jälleen sivuseikka.

Kädet koetuksella tasoitustyössä
Alakerran pieneen kylpyhuoneeseen olemme saaneet ale-myynneistä jo hankittua suihkuseinät sekä alakerran varastoon tulevan rättipatterin. Seuraavina hankintoina ovat hanat, wc-pöntöt, kiuas, yläkerran rättipatteri, kylpyhuoneiden allaskaapit, makuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen kaapistot sekä peililiukuovet eteiseen sekä toisen lapsen huoneeseen. Laatat ja lattiat menemme vihdoin (kuukausien jahkailun jälkeen) hankkimaan huomenna ja alkuviikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti