sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Auringosta voimaa loppukiriin

Kävimme tuossa taannoin hakemassa parin viikon ajan auringosta voimaa viimeiseen raksailun loppurutistukseen. Ihanne olisi ollut se (kuten muutaman vuoden takaisessa putkirempassa), että kaikki olisi talossa ollut jo valmista, kun tulemme, mutta ihan tuohon tavoitteeseen emme nyt päässeet. Lepoloma tuli koko perheeseen enemmän kuin tarpeeseen - tuntuu, että lapsetkin ovat yltiöväsyneitä tämän talon rakentamiseen, siitä puhumiseen ja siihen, että "talo on pyörittänyt perhettämme jo liian pitkään". Matkalla kaikilla oli kielto puhua sanaakaan talosta ja melko hyvin tuo onnistuikin.


Monet kyselivät, että kuinka uskalsimme jättää talon oman onnensa varaan ja miten se nyt sitten eteneekään, mutta kaikki meni oikein hyvin! Kävimme Vimeralaisten kanssa yksityiskohtaisesti läpi matkanaikaiset työt ja luotto oli 100%:sta. Kun tulimme takaisin, homma oli edennyt suunnitellusti ja mahdolliset "ongelmakohdat" Vimeralaiset olivat itsenäisesti ratkaisseet ensiluokkaisen hyvin, niin kuin muutenkin muut asiat tähän mennessä.
Valoa riittäää olohuoneessamme  - sisäseinät odottavat vielä käsittelykertoja, mutta muuten alkaa olla valmista

kodinhoitohuoneen ensimmäisiä kaappeja
Tällä hetkellä iltani/viikonloppuni menevät edelleen sisäseinien parissa. Hirsiseinät käsittelen 2xTremaxilla ja sen jälkeen pitäisi tiloittain päättää, mikä sävy/pinnoite tulee. Saunaan tulee supi-saunasuoja, minkä sävyä vielä etsiskelen. Kodinhoitohuoneen/kylpyhuoneen hirsiseinä on tavoitteena saada suunnilleen samanlaiseksi kuin keittiössä eli vaalea puunväri. Muut hirsiseinät käsitellään Tremaxin jälkeen kuultovalkoiselle. Alkuun tein kokeiluja luonnonmaalien kuultomaalilla, mutta maalin hankaluuksista johtuen olen alkanut etsimään myös muita vaihtoehtoja. Luonnonmaalien maali kuivuu armottomat hitaasti, eikä jäljestä saa millään tasaista.

Kodinhoitohuoneesta on tulossa varmasti lempitilani tässä talossa - tilaa on noin nelinkertainen määrä nykyiseen kylpyhuoneeseemme, eikä kodinhoitotilaa meillä oikeastaan ole koskaan aikaisemmin missään asunnossa vielä ollutkaan. Tilassa toiselle puolelle tulee siivouskomero ja pyykkikorikaapit sekä pesutorni. Ja kuvassa näkyvälle puolelle tulee kaappi mankelille, pyyhekaappeja, ym. tavaroille.
Keittiön kauneus jaksaa hämmästyttää
Keittiötoimituksen kanssa kävi siten, että työnjohtaja yhtäkkiä soitti, että nyt sitten tuodaan keittiö! Hups - nimittäin jotain kävi jossain, ja toimitus/asennus alkoikin kaksi viikkoa etuajassa. Noh, valmiinahan kaikki jo oli tätä varten ja itseasiassa keittiön asennus olikin kiva toteuttaa ennen matkaamme. Asennus tuli Noblessa keittiöiden kautta ja kaikki kävi ensiluokkaisen sutjakkaasti ja mallikkaasti! Mielestäni lopputulos oli parempi mitä "kuvista" saattoi ymmärtää  - nyt vaan pitäisi vähitellen suunnitella tarkemmin, mitä mihinkin sitten laittaa. Keittiön tasojen toimitus tuli viikkoa myöhemmin ja hienolla superhyperlaser koneella käytiin ensin mittaamassa tasojen tarkat mitat ja mikä antoi datan kautta suorat ohjeet tasoja leikkaavalle koneelle  - on tämä nykyaika ihmeellistä!

Tällä hetkellä sisäseinien viimeistely on oikeastaan ainoa asia, mikä on suuresti kesken. Portaiden asennuksen jälkeen Vimeralaiset vielä rakentavat portaidenalusvaraston ja asentavat sinne lattian. Työ/musiikkihuoneesta puuttuvat vielä akustolevyt ja suihkuhuoneesta jäi uupumaan rimakatto (koska laskentavirheestä johtuen rimat loppuivat kesken). Vimeralaiset olivat matkamme aikana urakoineet listoja, tehneet lattioiden ja kattojen viimeistelyt sekä asentaneet peilikaappien ovet. 

Ulkopuolella lähes kaikki räystäspellit on jo laitettu, mutta ranskalaisten parvekkeiden kaiteet on vielä laittamatta. Lumen sulaessa saamme myös sisääntulokatoksen. Ulkovaraston, terassin ja autokatoksen urakointi alkaa hieman myöhemmin.

Ensi viikolla pitäisi tulla viikolla tilaamani wc-istuimet, suihkuhuoneen pyyhekuivain, kiuas sekä hanat. Laudeasennusta varten mittauskäynti tullaan suorittamaan lähiaikoina ja sauna taitaa olla miltei tämän päivän jälkeen laudeasennusta vaille valmis. Hanat aiheuttavat kylpyhuonetta lukuunottamatta hieman haasteita. Alakerran pikkuvessaan on jo lähtökohtaisesti tehty "etäkytkettävän bide-suihkun valmius", mitä varten on nyt löytynyt yksi hana, mikä sattuu olemaan kaikkein rumin! Nyt on sitten selvittelyt käynnissä, voisiko tähän laittaa jonkin toisen hanan.... Keittiössä hanan toimintaan vaikuttaa suoraan altaan yläpuolella oleva ikkuna. Nyt etsinnässä on sitten sellainen hana, missä joko varsi taipuu ikkunanpesua varten tai on jo lähtökohtaisesti niin matala, ettei se haittaa ikkunan avaamista. 

Ensi viikolla saamme kattoon + seiniin sähkökalusteet eli tähänastiset jatkojohtoviritelmat saavat väistyä! Myös LVI-asennuksia tullaan tekemään ja vuokralla ollut PasiKuikka-vessaa saa vihdoin lähteä! 

Ihan kulman takana on siis valmista - kummallista, mutta kai se on uskottava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti