torstai 14. kesäkuuta 2018

Kriisistä kriisiin

Tämä raksaaminen ei kyllä ole heikkohermoisen hommaa! Joka päivä tulee isompia, pienempiä tai isoja sekä pieniä haasteita, ongelmia tai kriisejä eteen...

Tämän päivän kriisit top2:
1) pystytysporukka yhtäkkiä ilmoitti, että heidän aloitus viivästyy muutamalla viikolla, mikä ei kuulostanut kovin hyvältä, sillä hirsien, ikkunoiden ja ovien toimitus on jo sovittu, emmekä haluaisi makuuttaa niitä "homehtumassa" tontilla yhtään enempää, varsinkaan kun siihen ei oikeastaan ole edes tilaa.
2) perustava ilmoitti, että paloseinän rakentaminen tulee olemaan mahdotonta, jos he tekevät autokatoksen perustukset nyt sovitusti.

Noh, parasta on kuitenkin "ettei ressaa", kuten eräs urakoitsija sanoi. Tähänkin mennessä kaikki on vähitellen selvinnyt ja ongelmat on saatu mallikkaasti ratkaistua. Ensimmäinen tunne on kuitenkin aina päätä kiristävä, kun uusia haasteita ilmaantuu edellisistä juuri päästyämme.
Meille on tulossa varasto
Ilahduttavaa tänään kuitenkin oli perustusten teon jatkuminen ja se, että jälleen sai itse hahmotettua, miten tuleva varasto+parkkikatos sitten todellisuudessa sijoittuvat tontille. Meillähän määräalan pienuudesta johtuen kaikki rakennelmat ovat hyvin lähellä toisiaan ja pihan osuus on aivan pikkuriikkinen eli olemme kyllä suunnittelussa lähteneet siitä, että hyödynnetään määräala mahdollisimman tehokkaasti. Ongelmia tänään tuli siis vastaan naapurimme seinään rakennettavan palosuojausseinän johdosta. Tätä järjestelmää aikanaan ehdotettiin ravasta ja neuvottelimme naapurimme kanssa asiasta, jolloin kaikille tämä molempien talojen palosuojauksen hoitaminen erikseen rakennettavalla seinäratkaisulla sopi hyvin. Seinän urakointi on määrä alkaa ensi viikolla ja ilmeisesti hieman soveltaen perustavakin voi jatkaa perustushommiaan, vaikka seinä ei vielä valmis olekaan.

Rakentaminen on sikälikin jännää hommaa, että ensin hirvittävä määrä aikaa käytetään millintarkkojen piirustusten tekemiseen, korjailuun, tarkastuksiin ja leimaamisiin ja sitten kun rakentaminen alkaa, niin suunnitelmat käytännössä kuitenkin "elävät" eli niitä sovelletaan, muokataan sekä tulkitaan monin eri tavoin, jotta rakentamista saadaan aina jatkettua eteenpäin.
Perustusten muottien yksityiskohtia

"Hyrrä" perustusmuottien keskellä
Sitten vaan kohti uutta päivää ja "nokka kohti uusia pettymyksiä" vai mites se kamala sanonta nyt menikään....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti