keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Päivän opit

Sortti vuokrasi kärryn 5€:n hintaan 
Tällaiselle oppimisesta kiinnostuneelle ihmiselle raksailu on varsin hedelmällinen maaperä tutkailla asiaa; "ensin en osaa, mutta kun teen, kokeilen ja ehkä vielä hieman rävellän, niin sitten opin jonkun taidon." Tänään tuo taito liittyi sorttiaseman toimintaan, peräkärryn asentamiseen ja sen kanssa ajamiseen. Nyt osaan sitten siis jo tämänkin homman! Tuo sorttiasema-toiminta on ihan älyttömän hyvää palvelua. Sieltä saa kolmen tunnin ajaksi vuokralle ison kuomullisen peräkärryn hintaan 5€, eivätkä jätemaksutkaan päätähuimaa pienille erille. Tällä erää raksalta tulevaa roskaa oli vain hyvin vähän, mutta jatkossakin luultavasti hyödynnämme tätä palvelua ennemmin, kuin vuokraamme jätelavan, mikä ei hyvin edes mahtuisi tontille.

Talon perustukset saivat muottinsa pois ja kaunista betoniahan sieltä tietenkin paljastui. Homma jatkuu autokatoksen ja varaston perustusten teolla heti, kun muutama suunnitelmissa oleva epäselvyys saadaan ratkaistua. Onneksi jälleen kerran aikataulu seuraavaan työvaiheeseen on sovittu löysäksi, eikä viivytykset tässäkään aiheuta ongelmia. Seuraavaksi odottelemme tontille sitten jälleen Mielityisen miehiä tekemään ulkotäytöt. Aikaa on ainakin vielä hyvin, talon materialitoimitus tulee vasta heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Kuusamo hirsitalojen kylttikin saapui postista
Tämä projektijohtaminen meiltä, joilla mitään aikaisempaa kokemusta tällaisesta ei ole, on kyllä kohtalaisen haasteellista, mutta ei mahdotonta. Ongelmallisimpia lienevät ne pikkuhommat ja eri osaprosessien "välityöt", jotka eivät monesti tunnu kuuluvan kenenkään hommiin. Vaikeutta lisää se, että me emme osaa hommata näihin heti tekijää, kun emme tiedä tällaisen olemassolosta, vaan vasta sitten, kun työn tekemättömyys tulee ilmi. Nopeimpana "hätävara-apuna" meillä onneksi on näiden tekemättömien töiden tekoon on paljon hirsitaloja rakentanut timpurimme, jonka varsinainen työ oli määrä alkaa vasta sisätöihin alkaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti