torstai 28. kesäkuuta 2018

Raksan hiljaiseloa ja ansaitun loman viettämistä

Ensimmäiset raksaviikot veivät kyllä kaikki mehut ja pääsimme viettämään viime viikolla ansaittua lomaviikkoa. Toki puheluita laiturin nokasta kävimme joka päivä, suurimpana työllistäjänä oli pystytyksen myöhästynyt aloitusajankohta, jonka johdosta neuvottelimme myös materiaalitoimitusten siirtämisestä. Viikon aikana tämä(kin) saatiin 300€:n hintaan hienosti onnistumaan, joten jälleen tämäkin kriisi siis selätettiin. Nyt uudeksi pystytyksen aloitusajankohdaksi varmistui vko31. 

Tällä kuluvalla viikolla tapahtui jälleen monenmoista, suurin osa kuitenkin paperille, sähköposteissa tai puheluina tehtyinä toimenpiteinä. Itse raksalla jatkuvat perustusten tekeminen - nyt vuorossa ovat terassin, varaston ja autokatoksen perustusten viimeistely sekä samaan aikaan urakoidaan myös naapurin seinään tulevaa palosuojausseinää. Meillähän talomme palosuojaus pääasiallisesti hoidetaan määräalan pienuudesta johtuen naapurin seinään rakennettavan paloseinän kautta. Tätä ratkaisua ehdotettiin aikanaan ravassa ja pääsimme seinän rakentamisesta neuvotteluiden kautta yhteisymmärrykseen naapureiden kanssa.

Kuluneen viikon aikana varmistui myös LVI-urakoitsija, minkä saimme tietoomme KVV-vastaavamme kautta. Antti Leppänen http://www.putkitiimi.fi/ tulee urakoimaan "avaimet käteen"- tyylillä kaiken alusta loppuun ja ainakin toistaiseksi homma vaikuttaa mallikkaalta (ja kalliilta)! Ihailen kyllä suunnattomasti näitä huippuunsa viritettyjä ammattilaisia, joilla on intoa, halua ja käsittämättömän paljon osaamista toteuttaa oman alansa hommia - aika näyttää, pitääkö tämä ensivaikutelma myös tässä kohtaa paikkansa. 

Tällä viikolla selvittelimme myös it/tv-liittymien mahdollisuuksia ja hintahaitari ulottui välille 29-9000€! Tavoittelemamme kuitu olisi ollut mahdollinen, mutta budjetti ei aivan anna myöden reippaan 9000€:n kuluerää, emmekä tällä hetkellä jaksa kiertää naapurustossa kauppaamassa osuuksia tähän (mikä olisi sitten halventanut tätä hintaa). Toisessa ääripäässä onkin sitten Telian tarjoama 29€/laite tyyppinen ratkaisu, jolloin liittymä hoituu mobiilisti. Täytyy jatkaa selvittelyjä, että mikä näistä eri vaihtoehdoista olisi toimivin ja järkevin ratkaisu. Tällä viikolla saimme varmistuksen myös sähköliittymän toimituksesta/sen ajankohdasta, lisäksi listalla olivat sähkö - ja LVI/IV-suunnitelmien lopullista tarkistusta, uusien keittiösuunnitteluaikojen sopimisia, lopullisten rakennepiirustusten puimista, perustusten ulkopuolisten täyttöjen ja loppujen maatöiden aikataulutuksen sopimista. Keittiösuunnitteluaikoja pyysin tällä erää seuraavista paikoista: http://www.handyhand.fi/http://www.topi-keittiot.fi/ ja http://mittapuu.fi/. Toistaiseksi ainoastaan HandyHandistä oltiin yhteydessä, mihin sovimmekin elokuulle ajan.

Eilen pääsin vielä konkreettisiin hommiinkin käsiksi, kun nyt jo "vanhan tekijän" tavoin kävin vuokraamassa Sortti-asemalta peräkärryn ja huiskasin kahdella lastilla pois perustusten teosta tulleet roskat. Tiesittekös, että Sortti-asemallekin on saatavissa kanta-asiakas kortti "Sortti-kortti"! Tälla saa halutessa käynnit laskutuksella ja joillain Sortti-asemilla on ns. ohituskaistoja, joihin pääsee tällä kortilla ohi jonon - taidanpas liittyä tähänkin kanta-asiakasohjelmaan!

Olen aina ollut "lista ihminen" eli kautta aikojen olen listannut tarvittavia tekemisiä ja nyt tässä raksahommassa tästä listojentekotaidosta on kyllä paljon hyötyä. Meillä on miltei jo tapana tehdä jokaiselle viikolle oma työohjelma; keihin otamme yhteyttä, mitä pitää kysyä/selvittää/tutkia/tehdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti