tiistai 5. kesäkuuta 2018

Silttiä vai savea - maistamalla selviää!


Ihan kaikki on lähtenyt

Hurjaa touhua toi pienen tontin kaivuutyö

Ex-lipputangonpidike
Sanotaan, että lukemalla viisastuu, PÖH - kyllä pientaloa rakentamalla ihminen se vasta viisastuukin! Tänään maatyöt jatkoivat kulkuaan eilisen rapsakan 12 tunnin jälkeen, noh tänäänhän niitä kunnon ylläripommejakin sitten saimme jo osaksemme! Töistä tullessani meinasin koukata ihan pikaisesti tontin kautta tiirailemassa päivän saavutuksia, mutta siellähän odotti minua n.3m syvyinen kuoppa, vieressä läjä savea ja harmistuneita J.Mielityisen maatyömiehiä. Minulla vilahti heti salamana silmissä muutamat paalutukseen käytettävät kymppitonnit...

Suuri silttikuoppa

Tämä ylläri purkaantui kuitenkin yllättävän nopeasti, sillä rivakkaotteinen maatyöurakoitsija oli heti  soittanut paikalle tontin maaperämittauksen tehneen ammattilaisen, jolta kaikki halusivat heti kannanoton siihen, joudutaanko paalutushommiin vai mitä tehdä? Maaperämittausmies tuli paikanpäälle ja otti ensitöikseen saviläjästä pienen palasen SUUHUN ja sylkäisi sen pois!!! Hölmistyneenä tuijottaen spontaanisti kysyin "maistoitko sinä juuri savea?" Kyllä, sen hän teki ja kuulemma tämä oli täysin varma keino saada heti selville, oliko materiaali savea ja silttiä (siltti narskuu hampaissa hiekkapitoisuutensa vuoksi, savi puolestaan ei). Onneksemme maaperämittamiehen hampaissa narskui ja tuomioksi tuli: silttiä. Tarina sai tällä erää onnellisen lopun, sillä mittamies antoi yksityiskohtaiset ohjeet maatyöurakoitsijoille jatkoon ja me kaikki olimme hyvin tyytyväisiä. Aikaa ja rahaa paloi jälleen extraa, mutta ei läheskään siinä määrin, mitä paalutusurakka olisi vaatinut. Eilinen maatyöurakoitsijoiden lausahdus "tehdään vähän suunniteltua parempaa" näyttää aidosti ja oikeasti siis pitävän paikkansa. Urakoitsija ei todellakaan salaile tiedossa olevia ongelmia, vaan he välittömästi reagoivat, toimivat ja tekevät kunnolla, silläkin uhalla, että heidän oma aikataulunsa hieman kusee. Meidän onneksemme meidän puolelta aikataulu on laadittu väljäksi, että viivästyminen ei aiheuta ongelmia. Alkuun arvioidut "kaksi päivää" venyvät nyt meillä ainakin neljäksi päiväksi, mutta meillä perustukset ovat tulossa vasta ensi viikolla, joten hätää tämä myöhästyminen ei aiheuttanut.

Meidän tekemisiämme tänään puolestaan olivat mm. seuraavat asiat:



  • Nurkkapisteiden palautuksen tilaus ja ilmoitus aikataulusta, milloin maatyöt ovat valmiit
  • Lattiavalun valmistelutöiden varmistaminen ja niiden ajankohdan varmistaminen
  • Sähköurakoitsijalta kysytään sähköpääkeskuksen asennusajankohdasta
  • Perustavalta kysytään tarkka aikataulu ensiviikolla, ilmoitetaan tarvitaanko sähkö vai ei? 
  • Pystytysurakoitsijalta kysytään tarkka pystytysaikataulu (=minkä perusteella pystymme tilaamaan: LVI-asennuksen, lattiavalun valmistelutyöt, lattialämmityksen asennuksen, lattiavalun) 
  • Varmistetaan LVI-asennuksen aloituksen ajankohdan 
  • Varmistetaan lattiavalujen tekemisen tarkan aikataulun


  • On muuten hauska huomata, kuinka paljon huomiota tämä meidän raksamme aiheuttaa lähiympäristön ihmisissä - ohikulkevat autot jopa hidastavat nähdäkseen paremmin MITÄ IHMETTÄ tontilla tapahtuu ja tietenkin koiranulkoiluttajat tulevat uteliaina kyselemään, mitä ollaan rakentamassa. On ilo tuottaa iloa lähipiiriin - naapurin mummollakin on oikein aitiopaikka seuraavat puoli vuotta seurata keittiön pöydän ääressä tätä jännitysnäytelmää!

    Mitähän ihmellistä huominen raksapäivä tuo tullessaan?

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti