lauantai 9. kesäkuuta 2018

Mitä tässä oli ennen?

Silloin on vissiin talolle soveltuva pikkuruinen määräala kyseessä, kun muutaman päivän jälkeen kukaan lähiseudun ihmisistä ei enää muista, että mitä tässä paikassa aikaisemmin oli?! 

Viikkomme päättyi iloisesti puuilo-kaupassa, mistä hankin raksa-aidan 49€, aidanjalkoja 2,90€/kpl, aitatolppia 2,50€/kpl, 2kpl työmaatolppaa 27€, työhanskat, jesaria (sillähän se talo pystyyn saadaan) ja nauloja. Myöhemmin lapsetkin saivat omat työhanskat ja vasarat, mitkä olivatkin jo kovassa käytössä, kun hartaasti odotetun puumajan rakentaminen alkoi. 

Lauantaina saimme nikuteltua raksa-aidan valmiiksi ja tietty hirmu hienohan siitä omasta mielestämme tuli. Teimme "lastaussivulle" ns. portin, minkä voi siirtää sivuun, kun tavaraa roudataan. Pikkuruisen määräalan ongelmaksi tulee varmasti tulemaan varastointiin liittyvä tilapuute. Aika näyttää, miten se ratkaistaan. Mietimme kuitenkin jo paikkaa raksa vessalle, jollainen on tulossa vuokrattuna jossain vaiheessa.

Tähän mennessä oma konkreettinen työmäärämme on ollut minimaalinen, mutta tällaisena "abstraktin tietotyön tekijälle" pienetkin konreettiset oman työn tulokset tuntuvat mukavilta. Jatkossakin meidän oma roolimme tulee olemaan rakentamisessa hyvin avustava, ammattilaiset hoitakoot. Keskitymme lähinnä raksan siivoukseen, jotta naapurustoon ei lentele mitään ja turhat roskat eivät veisi tilaa.

Maatyölaskujen osia on putkahdellut jo pari, loppulaskua emme ole vielä päässet summaamaan. Sekin kuitenkin hieman jännittää, mutta uskomme ja toivomme, että budjetissa pysyisimme....

Huominen tuo sitten tullessaan Perustavan miehet tontille ja perustusten teko alkakoon! Tiistaina raksalle marssii arvovaltainen kööri, kun aloituskokouksen muodossa kaikki tärkeimmät hankeeseemme liittyvät ammattilaiset kootaan yhteen.

Lähiseudun pikkulapset käyvät innokkaasti vanhempiensa kanssa tiirailemassa tontilla tapahtuvia työvaiheita ja nyt pystyin siis ensi viikolle lupaamaan heille uusia katselemisen aiheita... 

Puuilosta iloa raksalle

Omin pikku kätösin tehty raksa-aita
Myös kauan odotetun puumajan rakennustyöt alkoivat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti